Hvad skete der med James Bulgers mordere Jon Venables og Robert Thompson? Inde i Channel 4's The Bulger Killers: Was Justice Done?

Tv Nyheder

Dit Horoskop Til I Morgen

De færreste vil nogensinde glemme de kølige optagelser af to 10-årige drenge, der holdt en småbørns hånd, da de førte ham til hans død.



Nu, 25 år efter at Jon Venables og Robert Thompson blev anklaget og dømt for det brutale mord på to-årige James Bulger, er sagen blevet genbesøgt med en ny dokumentar, der undersøger, om der er sket retfærdighed eller ej.



The Bulger Killers: Was Justice Done? indeholder interviews med dem, der var involveret i 1993 -retssagen, herunder James 'far Ralph Bulger, Jon Venables' advokat Laurence Lee og detektivsergent Phil Roberts, der interviewede Robert Thompson.



Tv -programmet blev sendt mandag den 5. februar og er nu tilgængeligt den Kanal 4 Efterspørgsel .

Hvad skete der med James Bulger?

James mor Denise Bulger var ved skranken i en slagter i indkøbscenteret Strand i Bootle, Liverpool, den 12. februar 1993, da hun kort slap sin søns hånd for at få noget at skifte fra sin pung.

James Bulger var bare to, da han blev brutalt myrdet (Billede: Reuters)



CCTV -optagelser viste ham blive ført væk af Thompson og Venables (Billede: PA)

Han havde været ude at handle med sin mor Denise (Billede: PA)



Da hun vendte om et øjeblik senere, var hendes søn væk.

Kornet CCTV -optagelser viste senere, at den uskyldige lille barn blev ført væk af Venables og Thompson, der marcherede den lille dreng gennem Bootles gader i to miles - en gåtur, der ville have taget timer i betragtning af hans størrelse.

De passerede 36 mennesker, hvoraf en huskede, hvordan de opfordrede drengene til at tage deres & apos; lillebror & apos; hjem, fordi han græd efter sin mor & apos ;.

Da de endelig kom til et nedlagt jernbanespor nær politistationen, torturerede den morderiske duo James, kastede sten og mursten og barnet og sparkede og stampede på ham, før han endelig tabte en tung jernstang til den forsvarsløse tot.

boris becker anna becker

De skjulte hans krop under mursten, så det første tog, der fulgte med, skar hans krop i to, men han var allerede død, før dette skete.

En patolog sagde senere, at der var så mange skader - i alt 42 - at ingen kunne isoleres som årsag til den lille drengs dødelige sår.

James blev tvunget til at gå to miles, før han blev efterladt til døde på en nedlagt jernbanelinje (Billede: PA)

Robert Thompson (Billede: )

Jon Venables (Billede: PA)

Jon Venables

hvordan man undgår kommuneskat

Sikkerhed lancerede en søgning efter James inde i midten og James & apos; familien søgte efter deres søn natten over.

Tre dage senere blev hans lig fundet, og tre dage efter kom der et tip fra en butiksindehaver, der havde set to drenge, der legede trusler den dag, James forsvandt og gav politiet to navne - Jon Venables og Robert Thompson.

Ingen afgav bevis for retten, men blev fundet skyldige, efter at en betjent fortalte, hvordan Venables indrømmede drabet og sagde: 'Vi gjorde det. Vil du fortælle sin mor, at jeg er ked af det?

Hvorfor var retssagen kontroversiel?

Parret blev prøvet for bortførelse og drab på James som voksne på grund af det faktum, at de var over 10, hvilket juridisk anses for at være en alder af kriminelt ansvar.

En politibetjent huskede, at Venables var så lille, at hans ben ikke rørte ved gulvet, da han sad på arresthuset efter hans anholdelse.

Bunden af ​​dockgulvet ved Preston Crown Court måtte hæves 18 tommer, så hver dreng kunne se over det.

Thompson og Venables blev prøvet som voksne (Billede: Getty Images)

Bunden af ​​kajen skulle hæves, så drengene kunne se over (Billede: Getty Images)

I 2010 opfordrede Meggie Atkinson, dengang børns kommissær for England, til at hæve alderen for kriminelt ansvar til 12 i lyset af retssagen.

'Alderen for kriminelt ansvar i dette land er 10 - det er for lavt. Det bør bestemt flyttes op til 12; i nogle europæiske lande er det 14, «sagde hun.

'Med hensyn til at vide, hvad de fulde konsekvenser af dine handlinger er, er du i ældre barndom eller ungdom.

'Unge bliver normalt prøvet i en ungdomsret, [Thompson og Venables] blev prøvet i en voksenret. Det, de gjorde, var usædvanligt ubehageligt, og det faktum, at en lille dreng endte død, er ikke noget, nationen let kan glemme. Men de burde ikke have været prøvet i en voksenret, fordi de stadig var børn. '

Børn, der er anklaget for en forbrydelse, får normalt anonymitet, men ved afslutningen af ​​retssagen tillod dommeren at navngive begge, 'fordi den offentlige interesse overgik de tiltaltes interesse.'

I 1999 afgjorde Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, at parret ikke modtog en rimelig retssag og tilkendte Jon Venables omkostninger og udgifter på £ 29.000 og £ 15.000 til Robert Thompson.

Denise kæmpede utrætteligt for at få deres dom forøget (Billede: Presseforening)

Advokater for parret argumenterede for, at domstolens sted for voksne og omtale gjorde det umuligt for skolepigerne at blive givet en retfærdig rettergang.

Læs mere

ferskner geldof og thomas cohen
Mordet på James Bulger
Hvordan James Bulger blev myrdet Hvad skete der med James Bulgers mordere? Haunting ord af Jon Venables & apos; forældre Jon Venables hemmelige liv

Hvor længe blev de dømt til?

De blev beordret til at blive tilbageholdt på hendes majestæts glæde - hvilket betyder på ubestemt tid - men i 2001 fandt en seks måneders gennemgang af prøveløsladelsen, at de ikke længere var en trussel mod den offentlige sikkerhed, og de blev frigivet på livscertifikat efter at have tjent bare otte år.

Begge fik forbud mod nogensinde at vende tilbage til Liverpool og fik nye identiteter for en rapporteret pris på 1,5 millioner pund.

James & apos; mor Denise mener, at de skulle have været i fængsel på livstid og har utrætteligt kæmpet imod deres rettigheder til anonymitet.

Ralph Bulger med sønnen James (Billede: Pan Macmillan)

Denise indrømmede engang, at hun levede & i frygt & apos; siden retssagen (Billede: Peter Powell)

I marts 2010 blev Venables tilbagekaldt i fængsel for at have downloadet og distribueret mere end 100 billeder af overgreb mod børn. Han blev fængslet i to år, før han igen blev givet prøveløsladelse i juli 2013.

I november sidste år blev han anholdt og tilbagekaldt til fængsel mistænkt for besiddelse af billeder af seksuelt misbrug af børn.

Kroneanklagemyndigheden offentliggjorde i januar en erklæring om, at Venables var blevet anklaget.

Udtalelsen sagde: 'Manden, der tidligere var kendt som Jon Venables, er blevet anklaget for lovovertrædelser vedrørende usømmelige billeder af børn og vil blive vist i Crown Court.

'For at retfærdigheden kan ske, frigives der ikke yderligere detaljer på dette stadium, og sagen er underlagt rapporteringsrestriktioner.'

I mellemtiden har Thompson ikke fornærmet sig siden hans løsladelse og menes at være i et langsigtet forhold til en mand, der ved, hvem han virkelig er.

Venables erkender sig skyldig i besiddelse af flere billeder af børnemishandling

Den 7. februar 2018 indrømmede Jon Venables, at han havde billeder af misbrug af børn og en 'pædofilmanual' ved en hemmelig retssag.

Venables blev fanget med 1.170 uanstændige fotos af børn på sin bærbare computer, fortalte Old Bailey.

bjørnegrylle stukket af bi

James Bulgers mor og far, Raph og Denise, var til stede i retten for at være vidne til hans skyldige anbringende.

Se Også: