Hvem var Mary Wilson? Hustru til premierminister Harold var en vidunderlig digter og stille rock i turbulente politiske tider

Politik

Dit Horoskop Til I Morgen

Mary nød aldrig at bo over butikken i Downing Street(Billede: Daily Herald)



Harold Wilsons kone Mary var den stille sten i hans premierminister i en turbulent politisk tid.



Hendes død i en alder af 102 bryder den sidste forbindelse med 1960'erne og 70'erne - år, hvor Labour var lige så meget i krig med sig selv som med Tories.



Mary var en dygtig digter og en stærkt sinnet kvinde i sig selv og nød aldrig at bo over butikken i Downing Street.

Men den CND-støttende datter af en menighedsminister stod ved sin mand i lyset af intens mediekritik og forræderiske plotte mod hans ledelse.

steder at tage din kæreste uk

Mary mødte Harold i en tennisklub i 1934 (Billede: PA)



Født Gladys Mary Baldwin i 1916, i Diss, Norfolk, arbejdede hun videre som stenograf -maskinskriver på Lever Brothers sæbefabrik i Port Sunlight, Cheshire, hvor Harolds far var en industriel kemiker.

Mary mødte Harold på en tennisklub i 1934, og efter tre uger annoncerede den elskede teenager og kommende premierminister, at han ville gifte sig med hende.



Harolds førsteklasses hjerne tog ham til Oxford og akademien, og Mary må have set frem til et fredeligt liv efter deres bryllup nytårsdag 1940.

Men Harold blev indkaldt til embedsværket, og i stedet for at vende tilbage til det akademiske liv efter krigen, blev han returneret som Labour -parlamentsmedlem for Ormskirk i Attlees skredsejr i 1945.

kroppen falder ned fra himlen

Med to unge sønner - Robin, født i 1943 og Giles, i 1948 - måtte Mary tilpasse sig livet i politikens malstrøm med en mand, der blev den yngste kabinetsminister, 31 år gammel.

Mary måtte tilpasse sig den politiske verden, da hendes mand blev kabinetsminister som 31 -årig (Billede: PA)

hvornår er der udsalg på sort fredag ​​2019

Hun var ved hans side ved politiske begivenheder, selvom hun ikke altid var enig med Harold, der senere var parlamentsmedlem for Huyton. For eksempel stemte hun imod britisk medlemskab af EF i 1975.

parret boede stille og roligt i Hampstead Garden Suburb, North London og holdt ferie i deres Scilly Isles sommerhus, hvor Mary måtte nøjes med avisfotografer, der snappede hende på stranden.

Hun drev ikke publicitet og gav sjældent interviews. Hendes første bind med digte blev udgivet under Harolds første premiereembede i 1970 og solgte 75.000 eksemplarer.

Mary beskrev engang sig selv som en enspænder og blev senere fremstillet som en politisk enke, der levede på armlængdes afstand fra de politiske sammenfald, hvor hendes mand udmærkede sig.

Da rygter spredte sig om et komplot mod hans ledelse, sagde Wilson: Jeg ved, hvad der foregår - jeg foregår!

Men efter sin tredje og uventede valgsejr under minearbejderstrejken i februar 1974 satte Mary foden ned, og de boede i deres eget hjem i Lord North Street, ikke over butikken i No10.

Mary drev ikke publicitet og gav sjældent interviews (Billede: PA)

1919 engel nummer betydning

Mod slutningen af ​​sit premieremøde i 1976 viste Harold tydelige tegn på demens, og hun opfordrede ham til at gå på pension.

Hans beslutning om at fratræde chokerede alle på nær et par tætte hjælpere, og Mary passede ham resten af ​​sit liv, indtil han døde i 1995.

Med Harolds ophøjelse til Lords i 1983 blev hun Lady Wilson fra Rievaulx, men undgik stort set det offentlige liv og boede beskedent i en lejlighed i Victoria Street.

Mary døde onsdag på St Thomas ’Hospital, London.

hvad betyder 133

Dame Margaret Beckett MP hyldede og sagde: Hun var en ekstremt intelligent, og jeg vil sige formidabel kvinde, men det lyder som om hun var hård. Hun var en virkelig dejlig person.

Labour -leder Jeremy Corbyn tweetede: Trist at høre om Mary Wilsons død.

En vidunderlig digter og en kæmpe støtte i Harolds generalvalgsejre.

Se Også: