Tragedie, fejder, skilsmisse og forbindelser til kongefamilien i hjertet af Abba

Celebrity News

Dit Horoskop Til I Morgen

Da de fire svenskere sprang på scenen ved Eurovision Song Contest for 46 år siden i dag, var de ved at blive et af de største bands i pophistorien.



Waterloo vandt konkurrencen, og i de næste par år virkede Abba ustoppelig.



Men så på højden af ​​deres berømmelse, bare otte år senere, brød gruppen op og har aldrig optrådt sammen igen.



Da de først ankom til musikscenen, bestod Abba af to ægtepar - Agnetha Faltskog og Bjørn Ulvaeus og Anni -Frid Lyngstad og hendes mand Benny Andersson.

Men da gruppen sluttede sin stjernetid i rampelyset, var begge skilt, hvilket førte til bitre splittelser og ar, der stadig ikke synes at være helet fuldstændigt.

Abba vandt Eurovision Song Contest for 46 år siden i dag

Abba vandt Eurovision Song Contest for 46 år siden i dag (Billede: AFP/Getty Images)



Siden gruppen splittede Benny og Bjorn videre til West End og Broadway smash, Chess og Mama Mia, en Hollywood -blockbuster med en efterfølger og sin egen festaften på O2 i London.

Benny og Bjorn skrev alle bandets smash hits og menes at have tjent mindst £ 100 millioner hver.



man united kampe 2020/21

Og skrivende duoen vendte ikke ryggen til popverdenen, både ved at lancere solokarriere og lave hits til det britiske band, Steps.

Men på toppen af ​​Abba's berømmelse, brød Björn og Agnetha, der har to børn sammen, op.

hvem vandt bb 2016

Inden for en uge var han flyttet videre med en ny kæreste, mens Agnetha siges at have haft brug for rådgivning efter splittelsen.

Gruppen fortsatte med at blive et af de største popbands nogensinde

Gruppen fortsatte med at blive et af de største popbands nogensinde (Billede: Getty)

Bjørn er nu gift med musikjournalist Lena Kallersjo for 37 år siden og havde også to børn med hende.

Men hans skilsmisse fra Agnetha blev stadig mere bitter og siges at have været en af ​​drivkræfterne bag deres eventuelle splittelse.

Agnetha kæmpede allerede med livet i Abba - hun følte sig skyldig i at have brugt så meget tid væk fra sine to små børn, Linda og Peter, mens bandet fløj rundt i verden på deres opslidende turnéplan.

Ikke nok med det, men Agnetha hadede at flyve, hvilket blev mere og mere belastende for hende.

Hun lider angiveligt også af sceneskræk samt frygt for folkemængder og åbne rum.

Da bandet endelig kaldte det en dag, flyttede hun til et sommerhus i skoven i hjemlandet Sverige.

Men de blev rystet af traumer og uro

Men de blev rystet af traumer og uro (Billede: Redferns)

Efter hendes egen indrømmelse blev hun en eneboer uden venner. Agnetha giftede sig for anden gang med læge Tomas Sonnenfield, men det varede kun tre år.

Hun er sjældent blevet set i offentligheden siden Abba's splittelse, optrådte på premier for Mama Mia i 2008 og blev afbilledet med stjernen Meryl Streep og tidligere bandkammerat, Anni-Frid.

.14*.14

Men der var ingen penge skudt af de fire medlemmer af Abba alle sammen, og selv når de viste sig i samme rum som hendes tidligere mand Agnetha syntes at sørge for, at hun var så langt væk fra ham som muligt.

Hendes år med hjertesorg tog en tragisk vending, da hendes mor Bridget begik selvmord i den lejlighed, hun delte med sin far i 1994.

Hendes far døde bare et år senere.

Der var mere ødelæggelse for den blonde sangerinde, da manden, hun havde været sammen med i to år, lastbilchauffør, Gert van der Graaf, begyndte at forfølge hende.

gemma coronation street skuespillerinde
Agnetha trak sig tilbage til et meget privat liv

Agnetha trak sig tilbage til et meget privat liv (Billede: Getty Images Europe)

Han havde været besat af Agnetha, siden han var barn, og hun måtte indhente en retskendelse for at få ham deporteret til Holland.

Bare tre år senere var han tilbage i Sverige og forfulgte den private sanger, og hun måtte tage ham for retten for anden gang.

Men efter hendes optræden ved Mama Mia -premieren begyndte Agnetha langsomt at vende tilbage til det offentlige liv.

Året efter modtog hun en livstidspræstation i Sverige for sit arbejde med Abba og arbejdede i 2013 med nyt materiale for første gang i årtier.

To år efter at Agnetha og Bjørn blev skilt, kaldte Benny og Anni-Frid også tid på deres ægteskab.

Allerede gift en gang før Benny havde Anni-Frid to børn-tragisk døde hendes datter Ann Lise-Lotte i en bilulykke i 1998. Hun var bare 30 år gammel.

Anni-Frid Lyngstad med sin tredje mand

Anni-Frid Lyngstad med sin tredje mand (Billede: Getty)

Anni-Frid giftede sig for tredje gang i 1992, da hun bandt knuden med Heinrich Ruzzo, prins af Reuss 'hus, og er nu gode venner med dronningen af ​​Sverige.

Hjerteskærende døde Heinrich af lymfekræft i 1999, og Anni-Frid bor nu i London sammen med sin britiske kæreste Henry Smith.

Også hun har udgivet solomateriale, men matchede aldrig den succes, hun fandt med sine Abba -bandkammerater.

I årevis insisterede gruppen på, at de aldrig ville genforenes, idet Benny engang sagde: 'Vi holdt en pause i '82 - og det var meningen, at det skulle være en pause. Det er stadig en pause og vil forblive det. Du vil aldrig se os på scenen igen.

Men i 2016, ved en fest for at fejre Benny og Bjørns 50 års venskab, genforenede gruppen sig for første gang i næsten fire årtier for at optræde Mig og jeg foran den lille samlede gruppe.

Læs mere

kort over london fodboldklubber
Bedste udvalg af lange læsninger fra NEWSAM Online
Verdens mest frugtbare kvinde Inde i Robbie og Garys fejde Amir Khans usædvanlige opholdsarrangement

Derefter, i 2018, blev det annonceret, at Abba havde indspillet to nye sange sammen. Selvom bandet stadig ikke optrådte på scenen sammen ved hjælp af avatarer i stedet, var det et stort skridt fremad.

Talsmand Gorel Hanser sagde om optagelserne: Det var som gamle tider, let som ingenting. Det føltes ikke underligt, at de ikke havde været i studiet sammen i 35 år. '

Det gjenstår at se, om bandet vil frigive mere musik i fremtiden.

Se Også: