Skal jeg have en anden baby? Fem spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du får endnu et barn

Familie

Dit Horoskop Til I Morgen

Det er ikke altid en ligetil beslutning at tage(Billede: E +)



Så alt foregår svømmende med barn nummer et, og du (tror), at du har tilpasset dig godt nok til forældreskabet for at få en anden baby.



Men hvordan ved du, om du er klar?



Sandheden er, at der ikke er nogen hårde og hurtige regler om, hvornår det perfekte tidspunkt er at få et barn til. Der er fordele og ulemper ved små og store aldersgab, så i den henseende kan du få det til at fungere uanset hvad.

At have en baby har imidlertid en enorm indflydelse på par følelsesmæssigt og økonomisk. BabyCentre UK siger, at par bør stille sig selv disse fem spørgsmål, hvis de tænker på at blive gravide igen - for at hjælpe dem med at finde ud af, om det er det rigtige.

Der er masser at overveje, før du begynder at prøve igen! (Billede: Billedbanken)



Er det det bedste tidspunkt at få en anden baby?

Timing er alt. Og at få en nyfødt baby kan fuldstændig overtage alt - så det er værd at overveje, hvad der ellers sker i dit liv, før du får et andet.

Har du tid og energi til at passe en baby? Og hvor er du begge i din karriere?



Det er også vigtigt at spørge jer selv, om jeres andre børn er klar til at håndtere virkeligheden af ​​en baby derhjemme.

Med hensyn til aldersforskelle er det virkelig et spørgsmål om præference - nogle mødre foretrækker store aldersforskelle, så hvert barn får masser af opmærksomhed, mens andre foretrækker mindre huller, så deres børn har legekammerater.

Uanset hvad du beslutter, skal du overveje dit eget helbred. Din krop har brug for tid til at komme sig mellem fødslerne - så hvis du for nylig har fået en baby, kan du nyde en velfortjent hvile, før du bliver gravid igen!

danniella westbrook nettoformue

Hvordan vil et andet barn påvirke dig økonomisk?

Det er vigtigt at være økonomisk stabil for din familie (Billede: Getty)

At have en vis grad af økonomisk stabilitet er afgørende for enhver familie. Du ved utvivlsomt alt for godt, at det kan koste tusindvis mere om at få et barn om året, så du skal absolut holde nogle ekstra penge til side.

Det er forståeligt nok, at mange forældre har svært ved at fortsætte arbejdet, når de først har fået børn - så tænk over, hvad du sandsynligvis vil gøre, og hvor meget børnehave og børnepasning vil koste.

Er du og din partner begge enige?

Ideelt set vil du og din partner begge have en anden baby på samme tid. Virkeligheden er, at dette måske ikke er tilfældet - du kan først føle dig klar eller omvendt.

Par sidder ved bordet og taler

At tale om, hvordan I begge har det, kan hjælpe jer med at beslutte, om I begge er i samme sindstilstand (Billede: Getty Images)

Det vigtigste er at holde kommunikationslinjerne åbne - det kan være sådan, at din partner først bare føler, at du har tid til hinanden igen, eller ikke ønsker at gå glip af et øjeblik af de dyrebare år, når din førstefødte vokser op .

Uanset hvad, kan du ikke løse noget med det samme. Men du er nødt til at forstå hinandens perspektiver. Hvis du begge er klar, så er der ingen tid som nutiden.

Vil din alder påvirke at blive gravid igen?

Desværre for kvinder kan uret tælle imod dig, hvis du vil blive gravid igen.

Det kan være sværere at blive gravid i slutningen af ​​30'erne (Billede: Getty)

For eksempel, hvis du nærmer dig 40 og vil have yderligere to børn med tre års mellemrum - tid er måske ikke en luksus, du kan regne med, da undfangelsen bliver vanskeligere med alderen.

Der er dog ingen strenge regler. Forskning viser, at fertilitetsfrekvensen falder for kvinder fra midten af ​​30’erne og fremefter, men mange kvinder bliver stadig gravide i 40’erne.

Læs mere

Graviditet - alt hvad du behøver at vide
Ting man aldrig skal ignorere under graviditeten Bedste sexstillinger, når du er gravid Når du begynder at føle din baby bevæge sig Overraskende fordele ved sex, når de er gravide

Er du følelsesmæssigt klar?

Vigtigst af alt, bør du overveje den følelsesmæssige sundhed for dig og din partner. Som du godt ved, kan en baby forårsage dramatiske omvæltninger og en ændring af prioriteter i dit liv - hvilket ikke skal undervurderes.

Selvfølgelig vil det altid være skræmmende at få en anden baby, men hvis udsigten skræmmer dig på en måde, var det ikke sidste gang, så er timingen måske ikke lige endnu.

Se Også: