Robot PETS kunne hjælpe ældre mennesker til at føle sig mindre ensomme, hævder videnskabsmænd

Teknologi

Dit Horoskop Til I Morgen

Fra hunde til katte kan kæledyr spille en nøglerolle i mange ældre menneskers liv.



Men at holde dyr som kæledyr inde plejehjem er ikke altid praktisk, og i stedet foreslår videnskabsmænd det robot alternativer kunne være løsningen.



nationale lotteri numre lørdag

I undersøgelsen har forskere fra University of Exeter set på evidens fra 19 undersøgelser, der involverede 900 plejehjemsbeboere, personale og familiemedlemmer.



Analysen afslørede, at disse 'robopets' kan give komfort og fornøjelse og reducere ensomhed for ældre på plejehjem.

Dr. Rebecca Abbott, fra University of Exeter Medical School, sagde: 'Selvom ikke alle beboere på plejehjem måske vælger at interagere med robopets, ser de ud til at tilbyde mange fordele for dem, der gør det.

Kvinde med robotkæledyr (Billede: University of Exeter)



Nogle af disse er omkring stimulerende samtaler eller udløser minder om deres egne kæledyr eller tidligere oplevelser, og der er også komforten ved at røre ved eller interagere med selve robopeten.

Glæden ved at have noget at tage sig af var et stærkt fund på tværs af mange af undersøgelserne.'



peter andre og emily

Flere forskellige robopets var involveret i undersøgelserne, inklusive en bjørn kaldet Cuddler, en babysæl kaldet Paro og katte kaldet Necoro og Justocat.

ældre kvinde (Billede: Getty)

orlando bloom og miranda kerr split

Mens forskerne erkender, at robopets ikke er for alle, foreslår de, at træning af personale med robotterne kan hjælpe plejehjemsbeboere til at føle sig mere tilpas.

Dr. Noreen Orr, medforfatter af undersøgelsen, sagde: Det er ikke altid muligt at få en kat eller en hund til at komme ind på et plejehjem, så robopets kan tilbyde et godt alternativ.

Video indlæsesVideo ikke tilgængeligKlik for at spille Tryk for at spille Videoen afspilles snart automatisk8AfbestilleSpil nu

Selvfølgelig er robopets ingen erstatning for menneskelig interaktion, men vores forskning viser, at for dem, der vælger at engagere sig med dem, kan de have en række fordele.

En ny bølge af mere overkommelige robopets kan gøre dem mere tilgængelige for plejehjem.'

Robotter
datatal ='3' data-numberedMest læste
Gå ikke glip af

Se Også: