Stigende trussel om klonede nummerplader - og det er de steder, der er mest udsatte

Svig

Dit Horoskop Til I Morgen

(Billede: PA)



Hvis nogen har klonet din nummerplade, er det første, du ofte ved om det, når en parkeringsbillet eller fartbøde falder gennem brevkassen.



Det er, hvis du er heldig. Fordi hvis det er noget værre, kan du blive anklaget for anklager eller blive forbudt, fordi en anden chauffør stjal din bils identitet.



Klonede nummerplader bliver i stigende grad brugt af useriøse chauffører og kriminelle og betyder, at mange bilister risikerer at blive ofre for bedrageri og bilkriminalitet, sagde Halfords nummerpladeekspert Katie Sexton.

Og det er et voksende problem.

En anmodning om informationsfrihed fra Halfords fandt hændelser med nummerpladekriminalitet steget med 18% mellem 2016 og 2017 , ifølge data fra britiske politistyrker.



Værre er det, at nogle regioner oplevede hændelser med nummerpladekloning mere end det dobbelte. Warwickshire, Dorset, Gwent og Northumbria var alle de højeste og steg henholdsvis med 179%, 161%, 96%og 94%.

billig ferie februar 2017

Halfords kræver bevis for identitet og berettigelse, når folk køber en ny nummerplade - men mange websteder gør det ikke.



Det betyder, at når den anden forbryder opdager en bil, der ligner deres, kan de ganske enkelt nedskrive nummerpladen og bestille en, der matcher.

De kan derefter køre uden forsikring uden frygt for at blive fanget, ignorere parkeringsbilletter, skat og endda busbane eller fartkameraer, da ingen af ​​lovovertrædelserne vil blive sendt til dem.

I stedet efterlades en uskyldig bilist på krogen - tvunget til at bevise, at det ikke var deres bil, der begik lovovertrædelsen.

Sådan slår du nummerpladesvindel

Halfords mener, at der skal gøres mere for at begrænse kriminelles adgang til tallerkener, de ikke har nogen rettigheder til.

Vi mener, at der bør gøres mere for at forhindre forhandlere og onlinesider i at sælge nummerplader uden at anmode om bevis for identitet og ret, 'sagde Sexton.

Denne metode er en af ​​de bedste måder at sikre alle bilisters sikkerhed og sikkerhed. Undladelse af at foretage disse kontroller kan føre til, at virksomheder producerer plader med numre, som køberne ikke har ret til at bruge, så de kan frit køre et køretøj med identiteten på en andens bil. '

Men hvad kan du gøre, hvis du ender som et offer?

Martyn James, fra klageopklaringsservice Sorter ud , sagde til NEWSAM Money: 'Når det bliver tydeligt, at dine tallerkener er blevet klonet, skal du anmelde sagen til politiet. I teorien bør forbrydelsesreferencenummeret være en væsentlig medvirkende årsag til, at din klage lykkes. '

Men det første, man skal gøre, er ikke at betale billetten.

Kontakt politiet og DVLA med det samme, og rapporter, at du tror, ​​at din nummerplade er klonet.

Når du har et forbrydelsesnummer, skal du skrive til de personer, der udstedte bøden, ved at bruge udtrykket:

'Jeg bestrider denne bøde, fordi det ikke er mig eller mit køretøj. Jeg har meldt dette til politiet. Bekræft venligst skriftligt, at du suspenderer gebyrer og renter, mens der undersøges sagen. '

Han tilføjede, at det også giver mening at indsamle så mange beviser som muligt for at støtte din sag. Så hvis du har kvitteringer, banktransaktionsoptegnelser, arbejdsoptegnelser eller andet, kan du bruge dem til at hjælpe dig.

James tilføjede: 'Klager lykkes, hvor folk forbliver rolige og fremlægger beviser for at imødegå påstanden. Men at rapportere tvisten er det vigtigste. '

Det hemmelige våben, der kunne tilbyde ekstra beskyttelse

Hvad kan du gøre, hvis der kommer en billet, som ikke var dig? (Billede: PA)

De sidste par år har der været en massiv stigning i såkaldte telematik - eller 'black box' - forsikringer.

Specielt populær blandt personer under 25 år sporer disse, hvornår og hvor du kører samt registrerer oplysninger om nedbrud og kan endda bruges til at finde stjålne køretøjer.

'Nogle telematikbaserede forsikringer kan hjælpe med at lokalisere dit køretøj i tilfælde af tyveri eller en ulykke og hjælpe de relevante beredskabstjenester til at reagere i overensstemmelse hermed,' forklarede Anders Nilsson fra GoCompare til NEWSAM Money.

Hvorfor er det relevant?

'For at gøre det skal de have lokationsbaseret sporing tilgængelig,' tilføjede Nilsson.

Hvis de har disse oplysninger, betyder det, at du absolut kan bevise, at det ikke er din bil, der fik billetten.

Hvilket betyder, at hvis noget, du ikke kan genkende, falder gennem din brevkasse, kan det godt være på tide at give dit forsikringsselskab en ring.

'En forbruger bør kunne anmode om disse data fra telematikudbyderen, og det skal bevise køretøjets placering,' sagde sammenslutningen af ​​britiske forsikringsselskaber til NEWSAM Money.

Men det afhænger af den slags telematiksystem, du har.

'Telematik varierer fra blackboxes til plug-in-enheder til smartphones,' sagde ABI.

'Ethvert telematiksystem, der ikke er fastgjort (dvs. hvis du bruger din smartphone til at sende dataene), er mindre tilbøjelige til at blive accepteret som bevis på et køretøjs placering, fordi enheden er bevægelig.'

'Hvorvidt dette vil være nok til at fastslå, at forbrugeren bestemt ikke var på stedet for den påståede lovovertrædelse, er et andet spørgsmål.'

hvor gammel er engel strawbridge

Læs mere

Kørebehov at vide
Sådan får du annulleret parkeringsbilletter Sådan gør du krav på huller i uheld Kørevaner, der koster os 700 millioner pund om året Nye hastighedsregler fuldt ud

Se Også: