Raymond Briggs 'julemand er et magisk show, der perfekt fanger bogens ånd

Familie

Dit Horoskop Til I Morgen

Raymond Briggs julemand

Raymond Briggs 'klassiske fortælling kommer til live på scenen(Billede: Tom Gladstone)



Udvalgt stjerne Udvalgt stjerne Udvalgt stjerne Udvalgt stjerne Ikke valgt stjerne

Det er mere end 40 år siden, at Raymond Briggs skrev historien om en gnaven julemand, der leverede gaver med en forbandelse under åndedrættet frem for en munter ho-ho-ho.



Spol frem til 2015 og brokken om 'blomstrende jul' fortsætter med at genlyde både børn og voksne - den eneste reelle forskel nu er, at vi har fået Black Friday og Cyber ​​Monday kastet ud i blandingen, og du vil helt forstå, om julemandens sprog er havde bevæget sig flere skridt ud over B-bomben.



Teatertilpasningen af ​​Briggs stedsegrønne bog kører på Lyric i Hammersmith, London, indtil juleaften, og sikke en herlig flugt det er fra Westfields skarp-albue-shoppingvanvid lige op ad vejen.

nintendo switch sort fredag ​​2018 uk

(Billede: Tom Gladstone)

Iscenesat i et intimt studie med en rollebesætning af et magisk menneske og fire dukkedyr, fanger det perfekt bogens kloghed, vid, varme og subversive ånd.



Historien åbner juleaften, da julemanden vågner fra drømme om sommeren og rykker tilbage på den frosne Nordpol og dagens podning forude. En tur til den ydre loo, hans feriebrochurer i hånden, fastslår hurtigt publikumsniveauet: ungerne hviner af latter ved toilethumoren, de voksne i West London spekulerer i hemmelighed over, om julemanden nogensinde har overvejet at bygge en tilbygning for at maksimere sin ejendomsværdi.

Julemanden selv er flot spillet. Han er en smule grim rundt om kanterne, helt sikkert, men langt mere twinkly eyed end bogversionen, hvis evige grin måske havde undermineret de yngste teatergængere.



victoria baker harber instagram

Han har også nogle dejlige øjeblikke med slapstick, fra den vaklende trillebør, der truer med at bringe et halvt ton julegaver op på forreste række til den lidt for snævre skorsten, der ser den stakkels julemand narre med sit kilede bytte som Beyonce.

Det, der virkelig puster nyt liv i en velkendt bog, er dog støttelisten. Percussionisten, der ligger oppe ved bjælkerne, er et bemærkelsesværdigt band med en kvinde, der møder lydeffektafdelingen, der dækker alt fra en kogende kedel til julemandens vask af armhulen.

(Billede: Tom Gladstone)

rylan x factor audition

Hvad angår showets dukkefører, er det bedste, du kan sige, at du inden for få sekunder virkelig ikke lægger mærke til hende. Det er ikke ofte, at et stykke metal på hjul truer med at stjæle et show (tja, medmindre du tæller Star Wars), men fra det øjeblik hendes sødt legende kæledyrshund snapper julemandens hjemmesko, ved du, hvilken karakter der får de største grin.

Selve iscenesættelsen er opfindsom og - især i betragtning af hvor lille pladsen er - uventet spektakulær. Du kan forvente, at julemanden og hans slæde vil tage til himlen som en svag skygge på kluden, så det øjeblik, hvor stalddørene slås op, er billetprisen alene værd. Jeg kan ikke have været den eneste forælder, der foregav at tørre en vildfaret faux-snefnug fra deres øje.

De fleste teaterforestillinger for under sekserne er fulde af rastløse unge bunde, men denne fik børnene til at fnise og gabende lige meget i hele 55 minutter. Og jeg tror virkelig ikke, det er fordi børnene var bekymrede for, at de blev vurderet på tæt hold af Big Man selv for hans frække eller flotte lister.

julemand-brev

Enkel sandhed er, at dette er en krakker af et show, der får en lille West London -scene til at føles som hele verden. 'Magisk' er et ord, der bruges for ofte om jul, men her er det absolut det rigtige.

Raymond Briggs Julemanden er på Lyric Hammersmith indtil den 24. december, 020 8741 6850/ lyric.co.uk

Se Også: