Martin Shaw: Den nat jeg troede, at jeg var ved at dø på scenen ligesom Tommy Cooper

Uk News

Dit Horoskop Til I Morgen

Martin Shaw (Billede: Tim Anderson)

Martin Shaw (Billede: Tim Anderson)



STANDENDE på scenen og spillede en vasket op alkoholiker, fandt Martin Shaw pludselig sig frossen til stedet og bogstaveligt talt stum.



Derefter, til skræk for sin iagttagende søn Luke, medstjernen Jenny Seagrove og resten af ​​rollelisten, besætningen og publikum på Shrewsbury's Severn Theatre, kollapsede veteranstjernen.



Inden for få minutter var paramedikere derude, af frygt for Shaw havde haft et slagtilfælde.

Nu, et år efter, har stjernen åbnet for første gang om sin helbredsskrækkelse under en forestilling af teaterforestillingen A Country Girl.

Han husker: Jeg hørte mit fingerpeg og tænkte, det er mærkeligt, jeg kan ikke bevæge mig. Jeg kan ikke tale. Det var virkelig skræmmende. Så var det ligesom i filmene, jeg gik baglæns, og jeg tænkte: 'åh ***.



Hans søn Luke, der også var med i skuespillet, råbte efter at gardinet skulle bringes ned, og en ambulance blev tilkaldt. Shaw sagde: Jeg kunne ikke tale, men lægen blev ved med at sige, 'kan du smile for mig sir?' Jeg vidste, at han tjekkede for at se, om jeg havde fået et slagtilfælde, fordi hvis du smilede vanvittigt, gik de 'uh-oh' og ved hvad de har med at gøre. Stakkels Luke så alt dette.

Da jeg endelig talte, kiggede jeg på ham og sagde: 'S ***, det er ligesom Tommy Cooper'. Det var det første, jeg kunne tænke på, men jeg indså, at det var lidt taktløst, da han så angst ud.



Tommy Cooper døde af et hjerteanfald på scenen i 1984 i en alder af 63 år.

Heldigvis var Shaws sammenbrud et resultat af en engangsvirus, hvorfra han kom sig fuldstændigt. Enhver vil fortælle dig, at turnéteater er udmattende. Jeg følte mig syg, men jeg blev ved, da jeg skulle have holdt et par dages fri.

Sammenbruddet var især frustrerende for den 68-årige skuespiller, fordi han er kendt for sin robuste forfatning og sunde livsstil. Yoga, meditation, sund kost og ingen alkohol er det, der får Shaw til at tikke.

Han har levet helt rent siden 1971, da han besluttede at opgive den rock and roll-livsstil, han tidligere havde forfulgt, og følge en åndelig vej, der har varet i 40 år.

lee ryan og liz mcclarnon

Indimellem savner jeg at drikke, men ikke så meget som jeg troede, da jeg gav op, smiler han. Der er tidspunkter, hvor jeg lugter af en fantastisk skotsk eller en strålende vin, men det er så langt det rækker. Livet er uendeligt bedre uden det. Det var ikke bare, at jeg altid var fuld. Det er en kompliceret historie, men nogle stordrikkere, inklusive mig selv, er ude af stand til at være, hvem de er, eller hvem de kunne være, uden masken med alkohol for at smøre den foregivelse. Hvis du indser, at det er alkoholen, der giver denne falske persona, giver det dig mulighed for at være helt dig selv, og det er en utrolig lettelse.

Desværre synes de fleste, at livet er for svært at se i øjnene.

Tidligere en grænseoverskridende alkoholiker, siger han: Jeg har holdt mig til stien. Det handler om at leve et godt liv, være ærlig, trofast, meditere, have ingen alkohol og ingen sindsændrende stoffer.

Jeg laver også de tibetanske strækninger, dem som Bruce Forsyth laver. Tyve minutter om dagen er det meget let og hurtigt.

soap awards 2014 afstemning

Efter 48 år på scene og skærm har Shaw opbygget en hær af fans.

Han er især populær blandt kvinder i en vis alder, for hvem han altid vil være et sexsymbol siden hans tidlige dage som Ray Doyle i The Professionals.

Men skuespilleren, en af ​​de mest bankable stjerner på tv, insisterer på, at han aldrig har følt sig som en. Han siger: Jeg føler mig ikke anderledes end den usikre skoledreng, jeg engang var. Det er klart, at det, jeg ser i spejlet, ikke er, hvad folk ser på skærmen.

I disse dage plejer de kvinder, der henvender sig til ham på gaden, at være medforældre og bedsteforældre, og han nyder normalt deres høflige ros.

Det dejlige nu er, at folk siger mange tak for den nydelse, du har givet os gennem årene. Det betyder så meget. Jeg lyser op som en lanterne.

Men hans enorme popularitet i roller, der for nylig omfatter dommer John Deed og den tilbagevendende inspektør George Gently, har også ført til en lidt ubehagelig opmærksomhed.

I 2009 slap Sandra Price smalt ud af fængslet efter at have hældt benzin gennem sin kærestes brevkasse efter en fem-årig chikane mod Shaw. Price flyttede fra hendes hjem i North Yorkshire til sin landsby Hingham, Norfolk, og brugte timer på at se på hans hus og bombardere ham med post. Heldigvis er det hele slut nu.

Hun var noget andet, sukker Martin. Før mig var det Russell Harty. Hun plejede at sidde uden for hans hus i otte timer om dagen, og derefter, da han døde, plejede hun at sidde uden for mit.

I disse dage er der en halv kilometer eksklusionszone rundt om huset, men den lillahårede Price bor stadig i landsbyen. Heldigvis led hans forhold til yogalærer Karen da Silva ikke.

Faktisk kan han endda gøre hende til sin fjerde kone en af ​​disse dage og siger, at han ikke ville udelukke et andet ægteskab.

Jeg ved det ikke, du skal leve i nuet, det er meningsløst at træffe beslutninger om noget, når du ikke ved, hvad der skal ske, erklærer han.

Samt Luke, hans to andre børn Sophie og Joe - alle tre fra hans første ægteskab med skuespilleren Jill Allen - har også skabt skuespillerkarriere, og det ser nu ud til, at han står ved roret i et showbiz -dynasti, når børnebørnene alle deltager .

Emily, der er Lukas datter, er en født performer. Hun har lige haft femårs fødselsdag og elsker at klæde sig ud. Sophies søn Barney er kun tre, men han er også en fantastisk performer. At være bedstefar er fantastisk.

Denne søndag spiller Martin hovedrollen i den første af to nye afleveringer af inspektør George Gently, der omhandler alderdomsprocessen for unge i 1966 og byder på Neil Morrissey som en skør vært på et Ready, Steady, Go-type show.

Shaw er stadig irriteret over beslutningen om at få dømt John Deed i 2009 på trods af dens popularitet.

Folk spørger altid, hvornår det vender tilbage, og jeg kan kun sige, at BBC aldrig har fortalt mig, siger han. Tv -ledere kan lide at være ansvarlige for at udsende deres egne programmer, og de mennesker, der bestilte dommer John Deed, er der ikke længere.

Tilbage i 1967, året efter at Gently er sat, optrådte Shaw i seks afsnit af Corrie. Han kritiserer den nuværende trend for overdrevne plots og forklarer: Den originale Coronation Street, for alle de år siden, var godt drama. Nu handler det om mord og sensationisme.

Shaws næste projekt er en luftfartsdokumentar for BBC.

Pensionering er ikke en mulighed - så længe han kommer til at flygte til sit andet hjem i den skotske vildmark. Jeg bliver ved, så længe jeg er rask og rask og stadig tjener nok til at holde pauser, griner han. Jeg elsker så mine pauser.

st. swithuns skole

3 Inspektør George Gently er på BBC1 kl. 20.30 søndag.

Se Også: