Lloyds Bank udsender Amazon -svindeladvarsel, efter at antallet af ofre fordobles på et år

Svig

Dit Horoskop Til I Morgen

Overbevisende kriminelle lurer folk til at aflevere deres enheder(Billede: NurPhoto via Getty Images)



Amazon -kunder advares om at passe på svindlere, der bruger mærkenavnet til at narre ofre til at skille sig af med deres opsparing.



Lloyds Bank sagde, at svindel med 'fjernadgangsovertagelse', hvor svindleren overtager personens enhed, er fordoblet i det forløbne år.



bedste cc cream uk

Fidusen starter normalt med et telefonopkald fra en person, der påstår at være fra et velrenommeret firma.

De kan tilbyde en refusion eller hjælpe med en fejl eller et problem. Men for at hjælpe skal de tage 'fjernbetjening' af din enhed.

Forsøg på denne type bedrageri er mere end fordoblet i løbet af det sidste år - hvor banken især rapporterer om en stigning i Amazon -klager.



Philip Robinson, direktør for forebyggelse af detailhandelssvindel i Lloyds Bank, fortalte The NEWSAM: Organiserede kriminelle bander opfinder for altid nye måder at lure intetanende ofre ud af deres penge, men de er altid klar til at genbruge taktikker, der har fungeret for dem før, håber, at folk har glemt tidligere advarsler.

Har du været offer for denne fidus? Kontakt: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Prime Day bonanza: Amazon registrerede sin travleste salgsdag på året i denne uge, og svindlere var alt for klar over det

Prime Day bonanza: Amazon registrerede sin travleste salgsdag på året i denne uge, og svindlere var godt klar over det

Vi har set en stor stigning i forsøg for nylig, hvor svindlere overbeviser folk om, at de er fra store betroede forhandlere og til at downloade software til deres enhed. '

Robinson tilføjede: Når de har adgang til et ofres computer, tablet eller telefon, åbner det en skattekiste af personlige oplysninger og nogle gange endda adgang til bankkonti.

Robinson sagde, at svindlerne kun har brug for adgang én gang for at komme af med tusinder af pund af nogens hårdt tjente penge, hvilket kan efterlade en ødelæggende virkning.

Vær på vagt over for alle meddelelser, du modtager, og som du ikke havde forventet, og klik ikke på links i e -mails eller tekster, 'sagde han.

strengt taget dansende 2018 parringer

Hvis du modtager et telefonopkald ud af det blå, skal du aldrig downloade software eller foretage en betaling, fordi nogen beder dig om det, selvom det ser ud til, at de allerede ved alt om dig og prøver at hjælpe.

Læg altid på og rapporter det straks til din bank.

Hvordan fungerer fidusen?

Fidusen begynder ofte meget tidligere end det første telefonopkald.

Det starter normalt med en tekst eller e -mail fra et angiveligt legitimt firma som Amazon, Royal Mail eller HMRC. Hvis kunden klikker på linket og indtaster sine oplysninger, vil svindleren derefter have sit nummer til at ringe til dem.

I tilfælde af Amazon -svindel får kunden et opkald ud af det blå fra en, der påstår at være fra Amazon. Kunden får derefter at vide, at de skylder en refusion eller har et kontoproblem.

mike smith sarah green

Den, der ringer, kender muligvis oplysninger om din konto. og telefonnummeret kunne se ægte ud, da svindlere let kan kopiere eller 'forfalske' telefonnumre.

Fidusen begynder ofte meget tidligere end det første telefonopkald.

Fidusen begynder ofte meget tidligere end det første telefonopkald (Billede: REUTERS)

De kan derefter bede dig om at downloade et værktøj, f.eks. TeamViewer eller Quick Assist. De siger, at dette vil give dem fjernbetjening af din enhed, så de kan betale dig refusionen.

Derefter beder de dig om at logge ind på din online bankkonto for at få refusionen.

På dette tidspunkt kunne de tage kontrol over din online bankkonto uden at du ved det.

Den, der ringer op, kan give dig en kode, der skal indsættes i et automatisk bankopkald for at få refusionen.

Denne kode har intet at gøre med en refusion. Det er at godkende en betaling til en ny, som svindleren har oprettet på din bankkonto.

Læs mere

Seneste svindel
Kvindens bankkonto tømt ved et tweet Hvad ville politiet ALDRIG spørge dig om 10 -trins plan om aldrig at blive forbundet igen Stigende trussel om feriesvindel

Sådan undgår du denne fidus

  1. Klik med omhu - Klik kun på et link i en e -mail eller tekst, hvis du kender og stoler på afsenderen
  2. Læg på - Hvis du ikke er sikker på, hvem der ringer, skal du lægge telefonen
  3. Ring for at tjekke - Brug et nummer, du har tillid til, ikke et nummer, en opkaldende bruger eller kan give dig
  4. Download med omhu - Download aldrig noget til din enhed for et opkald ud af det blå
  5. Hold dine oplysninger private - Del aldrig dine personlige eller bankoplysninger
  6. Beskyt din konto - Log aldrig på din online bankkonto for en person, der ringer

Se Også: