Hvad er Project xCloud? Microsofts nye Xbox spil-streaming-tjeneste forklaret

Teknologi

Dit Horoskop Til I Morgen

Microsoft afslørede flere detaljer om deres Xbox-spilstreamingtjeneste, Project xCloud, på E3-videospilmessen i går - inklusive en funktion kaldet Console Streaming, der i det væsentlige vil forvandle din Xbox One til en spilserver.



Project xCloud sigter mod at gøre for videospil hvad Netflix har gjort for tv-shows og film, og hvad Spotify har gjort for musikken – nemlig gøre det muligt at spille Xbox-spil hvor som helst, når som helst og på enhver enhed.



Målet er ikke at erstatte spilkonsoller, men at give spillere mulighed for at bestemme, hvornår og hvordan de skal spille - uanset om det er på en konsol, der er tilsluttet et 4K-tv med fuld HDR-understøttelse og surroundsound, eller på en smartphone på bussen.



Xbox One

Xbox One (Billede: PA)

mel b og geri forhold

Det er dog ekstremt udfordrende at anvende Netflix-tilgangen til videospilverdenen, fordi - i modsætning til tv og musik - er spil interaktive, hvilket betyder, at de skal køre uden forsinkelse.

Her er, hvad vi indtil videre ved om Microsofts Project xCloud.



Hvordan vil det fungere?

Project xCloud er drevet af et netværk af datacentre, der spænder over hele kloden, fyldt med hardware, der deler et fælles sæt komponenter med Microsofts Xbox-konsoller.

Spillene vil blive hostet i denne 'sky', og spillere vil oprette forbindelse til den fra deres enheder over internettet for at spille.



adil rami pamela anderson

Hvilke spil vil være tilgængelige?

Ethvert spil, der kan spilles på Xbox One, vil være tilgængeligt på Project xCloud - inklusive spil fra Xbox Game Pass, Microsofts månedlige abonnementstjeneste.

Det er i alt 3.500 spil, ifølge Microsoft, med yderligere 1.900 i udvikling.

Vi taler Minecraft, Halo, Forza, Assassin's Creed, Mortal Kombat, Grand Theft Auto, Fortnite, Apex Legends, Red Dead Redemption og Call of Duty, for blot at nævne nogle få.

Hvordan vil jeg kunne få adgang til det?

Project xCloud vil give spillere mulighed for at spille spil i konsolkvalitet på deres smartphones, tablets og pc'er. Det eneste, de skal bruge, er en pålidelig internetforbindelse.

Microsoft har endnu ikke udgivet nogen specifikke detaljer om hardwarekrav for at få adgang til tjenesten.

Hvad er konsolstreaming?

For at få folk varmet op til ideen om streaming af videospil har Microsoft annonceret en ny funktion kaldet 'Console Streaming', som i det væsentlige gør din Xbox One til en streamingserver.

Så i stedet for at oprette forbindelse til Microsofts cloud-datacenter for at streame dine spil, vil du oprette forbindelse til din egen Xbox-konsol derhjemme - svarende til Sonys Remote Play-funktion til PS4.

En forhåndsvisning af denne funktion vil være tilgængelig i oktober.

'Det gør din Xbox One til din egen personlige og gratis xCloud-server,' sagde Phil Spencer, leder af Microsoft Xbox og spil.

'Uanset om du bruger en konsol i vores datacenter eller din konsol derhjemme, i oktober, vil du være i stand til at bruge vores hybride gaming-sky til at spille dine spil, uanset hvor du går.'

blake fielder-civil

Hvor meget vil det koste?

Microsoft skuffede nogle Xbox-fans ved ikke at afsløre nogen prisdetaljer for deres Project xCloud-tjeneste i går.

PlayStation Now, som blev lanceret i 2015 og tilbyder adgang til omkring 600 spil via enten en PlayStation 4- eller Windows-pc, koster £12,99 om måneden.

Google har annonceret, at dens rivaliserende spilstreamingtjeneste, Stadia, vil koste £8,99 om måneden, når den lanceres i november. Stadia er dog ikke en fuld abonnementstjeneste, så du skal betale for spil oven i købet.

cv eksempler uk 2020

Microsoft vil sandsynligvis gerne prissætte Project xCloud konkurrencedygtigt i forhold til Playstation Now og Stadia.

Hvornår vil jeg kunne få det?

E3 2019-deltagere vil være blandt de første til at prøve Project xCloud i denne uge med Xbox One-spil som Halo 5: Guardians og Hellblade: Senua's Sacrifice streaming på smartphones og tablets ved arrangementet.

Den officielle forhåndsvisning af Console Streaming udkommer i oktober.

datatal ='3' data-numberedMest læste
Gå ikke glip af

Se Også: