Store hvide hajer 'kunne være på vej til Storbritannien på grund af klimaændringer'

Uk News

Dit Horoskop Til I Morgen

Klimaændringer kan bringe flere hajer til Storbritannien

Klimaændringer kan bringe flere hajer til Storbritannien(Billede: Barcroft Media via Getty Images)



Store hvide hajer kan snart være på vej til den britiske kyst, da vandet varmes op på grund af klimaændringer, har eksperter sagt.



De enorme rovdyr søger i øjeblikket havene omkring britiske feriehotspots på De Kanariske Øer og Balerics, men de kan snart komme tættere på hjemmet.



Et team af forskere på en Discovery Channel-støttet ekspedition i sommer søger at undersøge, hvor mange af de rovdyr, der er i Middelhavet.

Og eksperter siger, at der har været mindst 10 troværdige rapporter om den frygtindgydende race, der er opdaget i havene omkring Storbritannien.

Cornwall er blevet foreslået som et potentielt fremtidigt hotspot for havdyrene.



Er du bekymret for muligheden for store hvide hajer ud for den britiske kyst? Deltag i samtalen under

Store hvide hajer kunne være på vej

Store hvide hajer kunne være på vej (Billede: Universal Images Group via Getty Images)



Dr. Bob Hueter, chefforsker ved havforskningsorganisationen OCEARCH, sagde til The Sun: 'Det er meget muligt, at hvide hajer allerede lejlighedsvis drager til de britiske øer, men ikke observeres eller dokumenteres.

'Når klimaændringerne stiger vandtemperaturen, kan denne sandsynlighed stige.

'Det er ikke sandsynligt, at hvide hajer vil blive almindelige beboere på de britiske øer, men lejlighedsvis besøg af denne art, der viger op fra Frankrigs atlantiske kyst, kan begynde at stige.'

I 2021 har der været 44 hajangreb rundt om i verden, hvoraf fem har vist sig dødelige.

Få alle de seneste overskrifter gratis direkte til din indbakke. Find ud af hvordan her

Klimaændringer kan bringe flere hajer til Storbritannien

Forskning er i gang (Billede: Getty Images/EyeEm)

I hele 2020 var der bidt 60 mennesker og ni dødsfald, hvilket er det højeste antal, der er registreret siden 2011.

Hidtil i 2021 har der været 44 hajangreb inklusive fem dødsfald, mens der i 2020 var 60 bid med ni dødsfald - det højeste siden 2011.

Dr. Ken Collins, fra University of Southampton, baseret på National Oceanography Center og tidligere administrator af det britiske hajmærkningsprogram, sagde: 'Det er sandsynligt, at vi vil se flere hajer spredt fra varmere områder som Middelhavet mod vores farvande i Storbritannien i løbet af de næste 30 år.

'Du får store hvide ud for Sydafrikas kyst, hvor vandet er koldere end her, og jeg kan ikke se nogen grund til, at vi ikke skal have dem i vores farvande.

& apos; & apos; Jeg kan ikke se nogen grund til, at de ikke skal ses her, især ud for Cornwalls kyst, hvor der er rigeligt med sæler, deres yndlingsmad. '

Læs mere

Hajer
Største blåhaj fanget i Storbritannien Haj bruger finner til at gå på land Great White drukner Humpback på kamera Verdens største Tigerhaj på nært hold

Se Også: